חובת עטיית המסיכות הולכת ופוחתת ולאט לאט אנו שבים לנשום בחופשיות. מה כדאי לעשות כדי למנוע או לטפל בריח רע מהפה? כל הטיפים בהמשך הכתבה:
כדי לפתור בעיה כלשהי צריך קודם להבין מה גורם לה. אז קודם כל נסביר כאן בקצרה מהם הגורמים העיקריים לריח רע מהפה.
הכל מתחיל בהיגיינה ותחזוקה נכונה. החיידקים בפה שלנו ניזונים בעיקר מסוכרים, וכאשר הם מתרבים, הם מפרישים חומצה שגורמת לריח רע, וחורים בשיניים.
החיידקים בפה משתמשים בשאריות המזון בחלל הפה ויוצרים פלאק. הפלאק מגרה את החניכיים ועלול ליצורר דלקות. מלבד הנזק האדיר לשיניים והחניכיים, הפלאק והדלקת גורמים בין היתר, לריח רע מהפה.
בנוסף לכל אלה, גם יובש כרוני בפה, עישון, תזונה לקויה, תרופות מסוימות, בעיות עיכול, ואפילו סינוסיטיס הם סיבות נפוצות לריח רע מהפה, הנקרא גם "באשת פה" או "הליטוזיס".
ניתן לטפל בתופעה ולהחזיר את הביטחון לדבר ליד אנשים מבלי לחשוש מריח רע מהפה.
קיימות מספר שיטות לטיפול ומניעת ריח רע מהפה:
1. צחצוח שיניים, חוט דנטלי וסילונית
כל האמצעים כשרים על מנת לשמור על הגיינת הפה שלכם ולמנוע ריח רע.
צחצחו שיניים לפחות פעמיים ביום, והשתמשו בחוט דנטלי וסילונית לפחות פעם אחת. שימו לב שצחצוח חזק מידי יכול לגרום לשחיקה בשיניים שלכם, לכן צחצחו בעדינות.
הקפידו לצחצח תחילה בצורה אופקית ובזווית של 45 מעלות בין השן לחניכיים ולאחר מכן בצורה אנכית כנגד כיוון החניכיים להסרת הפלאק ועודף המזון שהצטבר.
בנוסף, יש לוודא שמשך הצחצוח לא פוחת מ-4 דקות.
2. גרדו את הלשון
השכבה שנוצרת בדרך כלל על הלשון שלכם עשויה להיות מצע פורה לחיידקים הגורמים לריחות רעים במיוחד ועלולים לפגוע בבריאות השיניים. על מנת להיפטר מהם, מומלץ להשתמש ב"מנקה לשון" ייעודי שזה מין מגרפה עדינה ללכלוך ולחיידקים שהצברו על הלשון.
במידה ואין ברשותכם מנקה שכזה, ניתן לעסות את הלשון בעדינות בעזרת מברשת השיניים ולאחר מכן "לגרוף החוצה" בעזרתה את הלכלוך שהצטבר. חשוב מאוד לנקות את המברשת היטב לאחר פעולה זו.
3. גרגרו את זה החוצה
מלבד תחושת הרעננות וטעם המנטה, מי פה מוסיפים הגנה נוספת על ידי חיסול וסילוק החיידקים הגורמים לריח רע בפה.
יש לגרגר את מי הפה במשך כ-30 שניות ולדאוג שהם "ינוחו" מספיק זמן על הלשון. זה עלול להיות מעט חריף אך חשוב.
הזמן המומלץ לשימוש במי פה הוא לאחר הצחצוח הלילי, לפני השינה.
4. ותרו על המתוקים שאחרי הארוחה ולעסו מסטיק ללא סוכר.
כפי שציינו קודם, החיידקים בפה שלנו ניזונים בעיקר מסוכר. הסוכר שבפה מאפשר לחיידקים להתרבות ולפתח מושבה קטנה ממש בפה שלכם. הסוכר האהוב על החיידקים גורם להם לייצר חומצה היוצרת עששת (חורים) וריח רע מפה. לכן, במקום לסיים את הארוחה עם מתוקים, מומלץ ללעוס מסטיק ללא סוכר. לעיסת מסטיק גורמת לגירוי רוק, שהוא המנגנון הטבעי להגנה מפני החומצות שמופרשות ע"י החיידקים
5. הקפידו לשתות במהלך היום והרטיבו את הפה
יובש כרוני של חלל הפה עלול לגרום לעששת וריח רע מהפה. לכן, הקפידו לשתות מים במהלך היום. תוכלו גם ללעוס מסטיק ללא סוכר או למצוץ סוכריה ללא סוכר על מנת לעודד פעולה של בלוטות הרוק. במידת הצורך, נסו להשתמש במכשיר אדים כדי להגביר את הלחות באוויר במהלך הלילה.